Zasedba MRFY s prvim singlom!

0

Štiričlanska novomeška skupina predstavlja svoj prvi singl z naslovom »Klic«, ki v svoji resnici izraža zavedanje in sprejemanje posameznikovega odnosa do okolja ter sebe.

Skupina od leta 2013 deluje v Ljubljani pod avtorsko taktirko in vokalnim izražanjem Gregorja Strasbergarja, suvanja nizkotonskih vibracij Lenarta Merlina, vudu elegance kicka, snera in hi-hata Roka Klobučarja in harmoničnih izdihljajev šestih strun Tomaža Zuapnčiča. Krstno uprizoritev avtorskih skladb so doživeli na festivalu fotopub leta 2014 in se kasneje predstavljali na različnih odrih po Sloveniji. Vidnejši nastopi so bili še na 7. obletnici Kina Šiška, Ptujski noči in na alternativnem brucovanju v Rogu.

Leto 2017 bo zanje prelomno, saj ob izdaji singla »Klic« napovedujejo še prihod EP plošče s tremi singli, ki bo odraz njihovih dosedanjih idejnih raziskovanj in spoznanj. Dva od treh so posneli v sodelovanju s Tokcem iz skupine Dan D, enega pa v studiu 13 na RTV-ju v sklopu oddaje »V svojem ritmu«. Vizualno podobo EPja-ja bo s svojim projektom »Beyond« prispeval novomeški, v Londonu živeči umetnik, Jure Kastelic.