Luka Sešek z zasedbo Proper predstavlja prvi videospot!

0

Skupine Proper je nastala pred dvema letoma, ko je želja po skupnem preigravanju štirih fantov s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, prerasla v idejo o svoji glasbeni skupini.

Skupne vaje, šolski projekti in igranje na manjših zabavah so hitro dali zagona za več ustvarjanja glasbe. Iskali so nove izzive, posneli zgoščenko priredb in se z veliko vloženega truda začeli uveljavljati kot dober (v angleščini “proper”) poročni band. Skozi dve leti so glasbeno rasli in se dopolnjevali, nato pa je želja po dodatnem glasbenem izobraževanju v tujino zvabila pevca in basista. Tinetu Lustku na kitari in Janu Gerlu na klaviaturah so se v septembru pridružili bobnar Primož Podobnik, basist Nejc Podobnik in vsem dobro poznani pevec Luka Sešek.

Preigravanje glasbe drugih jim kmalu ni več zadostovalo. Temu priča tudi ustvarjanje avtorske glasbe, ki je plod iskanja svojega prostora pod glasbenim nebom, raziskovanja svojega zvoka in želje po ustvarjanju kvalitetne glasbe.

Pesem Ne pozabi, da si lepa je v celoti delo basista Nejca in je prva avtorska skladba skupine. V pripravi so že druge skladbe in v prihodnosti boste o njih zagotovo še veliko slišali.