Bo skupina Fleetwood Mac izdala novi album po letu 2003?

0

Legendarna zasedba Fleetwood Mac bo po albumu Say You Will iz leta 2003 letos izdala nov studijski album. Člani skupine so že potrdili, da imajo posnetih sedem pesmi, s katerimi so zelo zadovoljni. Nova plošča bo njihova osemnajsta po vrsti.

“Posneli smo sedem pesmi, ki so že nared za povsem nov studijski album. Posneli smo jih že kaki dve leti nazaj, a smo jih dali v predal, ker smo šli in oddelali koncertno turnejo. Zdaj pa bomo šli jeseni nazaj v studio, kjer bomo zadevo dokončali. Stevie še ni sodelovala, a še vedno upamo, čeprav je trenutno na samostojni turneji. A z Lindseyjem imava veliko pesmi, ki so fantastične. Nadaljevala bova in skušala dokončati album,” je za revijo Rolling Stone potrdila pevka Christine McVie.

Povedala je še, da upa, da bo album luč sveta ugledal še letos. Na prejšnjem albumu Say You Will (2003) ni sodelovala, saj je bila nazadnje zraven pri plošči Time (1995), na kateri pa ni bilo njene kolegice Stevie Nicks.

Na plošči Behind The Mask (1990) je manjkal Lindsay Buckingham, za popolno postavo je treba iti kar 30 let nazaj do albuma Tango In The Night (1987), ki je bil zadnji v klasični postavi, v kateri so bili Lindsay Buckingham, Stevie Nicks, Christine McVie, John McVie in Mick Fleetwood.